POPULATION CYCLES IN SMALL MAMMALS
391
Chitty, D. and Chitty, H. (1962). Symp. Therwlogicum Bmo, 1960, 67-76.
Populations trends among the voles a t Lake Vyrnwy, 1932-1960.
Chitty, D. and Phipps, E. (1966). J. Anim. Ecol. 35,313-331. Seasonal changes in
survival in mixed population of two species of vole.
Chitty, D., Pimentel, D. and Krebs, C. J. (1968). J. Anim. Ecol. 37, 113-120.
Food supply of overwintered voles.
Chitty, H. (1961). J. Endocr. 22, 387-397. Variations in the weight of the adrenal
glands of the field vole (Microtw, agreatie).
Chitty, H. and Chitty, D. (1962). Symp. Theriologicum, B m , 1960, 77-86. Body
weight in relation to population phase in Microtus agretb.
Christian, J. J. (1950). J . Mammal. 31, 247-259. The adreno-pituitary system
and population cycles in mammals.
Christian, J. J. (1961). Proc. natn. Acad. Sci. U.S.A. 47, 428-449. Phenomena
associated with population density.
Christian, J. J. (1971a). Biol. of Reprod. 4, 248-294. Population density and
reproductive efficiency.
Christian, J. J. (1971b). J . Mammal. 52,556-567. Fighting, maturity, and population density in Microtus pen.nsylvanicuS.
Christian, J. J. and Davis, D. E. (1964). Science 146, 1550-1560. Endocrines,
behavior and population.
Christian, J. J. and Davis, David E. (1966). J. M a m d . 47,l-18. Adrenal glands
in female voles (Microtwr pennqlvanicw) as related to reproduction and
population size.
Christian, J. J., Lloyd, J. A. and Davis, D. E. (1965). Recent Prog. HOWL Rea.
21, 501-578. The role of endocrines in the self-regulation of mammalian
populations.
Clarke, J. R. (1955). Proc. R. SOC. Ser. B 144, 68-85. Influence of numbers on
reproduction and survival in two experimental vole populcttions.
Clarke, J. R. and Forsyth, I. A. (1964). Ben. Comp. Endocr. 4, 233-242.
Seasonal changes in the gonads and accessory reproductive organs of the
vole (Microtwr uqreatk).
Clough, G. C. (1968). Papere of the Norwegian State Game Rea. Inst. Ser. 2, No.
28, 1-49. Social behaviour and ecology of Norwegian Lemmings during a
population peak and crash.
Cole, L. C. (1954). &. Rev. Biol. 29, 103-137. The population consequences of life
history phenomena.
Collett, R. (1895). “Myodea lemmw: Its Habits and Migrations in Norway”.
Christiania Videnskabs-Selskabs Forhandlinger 1895, No. 3.
Conley, W. H. (1971). Ph.D. Thesis, Texas Tech. Univ. Behavior, demography
and competition in Microtwr longicaudw and M . mexicanus.
Cormack, R. M. (1968). Oceanogr. Mar. Biol. Ann. Rev. 6,455-506. The statistics of
capture-recapture methods.
Craighead, J. J. and Craighead, F. C. (1969). “Hawks, Owls and Wildlife”, 433 pp.
Dover Publications, Inc., New York, 2nd Edition.
Dahl, A. E. (1967). M.Sc. Thesis, UNv. of Calgary. “Responses of free-living vole
populations to experimental modifications in density.”
DeLury, D. B. (1947). Biometrice 3, 145-167. On the estimation of biological
populations.
Dunaeva, T. N. and Kucheruk, V. V. (1941). Material on the Fauna and Flora
of the U.S.S.R. No. 4 (19), 1-80. Material on the ecology of the terrestrial
vertebrates of the tundra of South Yamal. (In Russian.)
391
Chitty, D. and Chitty, H. (1962). Symp. Therwlogicum Bmo, 1960, 67-76.
Populations trends among the voles a t Lake Vyrnwy, 1932-1960.
Chitty, D. and Phipps, E. (1966). J. Anim. Ecol. 35,313-331. Seasonal changes in
survival in mixed population of two species of vole.
Chitty, D., Pimentel, D. and Krebs, C. J. (1968). J. Anim. Ecol. 37, 113-120.
Food supply of overwintered voles.
Chitty, H. (1961). J. Endocr. 22, 387-397. Variations in the weight of the adrenal
glands of the field vole (Microtw, agreatie).
Chitty, H. and Chitty, D. (1962). Symp. Theriologicum, B m , 1960, 77-86. Body
weight in relation to population phase in Microtus agretb.
Christian, J. J. (1950). J . Mammal. 31, 247-259. The adreno-pituitary system
and population cycles in mammals.
Christian, J. J. (1961). Proc. natn. Acad. Sci. U.S.A. 47, 428-449. Phenomena
associated with population density.
Christian, J. J. (1971a). Biol. of Reprod. 4, 248-294. Population density and
reproductive efficiency.
Christian, J. J. (1971b). J . Mammal. 52,556-567. Fighting, maturity, and population density in Microtus pen.nsylvanicuS.
Christian, J. J. and Davis, D. E. (1964). Science 146, 1550-1560. Endocrines,
behavior and population.
Christian, J. J. and Davis, David E. (1966). J. M a m d . 47,l-18. Adrenal glands
in female voles (Microtwr pennqlvanicw) as related to reproduction and
population size.
Christian, J. J., Lloyd, J. A. and Davis, D. E. (1965). Recent Prog. HOWL Rea.
21, 501-578. The role of endocrines in the self-regulation of mammalian
populations.
Clarke, J. R. (1955). Proc. R. SOC. Ser. B 144, 68-85. Influence of numbers on
reproduction and survival in two experimental vole populcttions.
Clarke, J. R. and Forsyth, I. A. (1964). Ben. Comp. Endocr. 4, 233-242.
Seasonal changes in the gonads and accessory reproductive organs of the
vole (Microtwr uqreatk).
Clough, G. C. (1968). Papere of the Norwegian State Game Rea. Inst. Ser. 2, No.
28, 1-49. Social behaviour and ecology of Norwegian Lemmings during a
population peak and crash.
Cole, L. C. (1954). &. Rev. Biol. 29, 103-137. The population consequences of life
history phenomena.
Collett, R. (1895). “Myodea lemmw: Its Habits and Migrations in Norway”.
Christiania Videnskabs-Selskabs Forhandlinger 1895, No. 3.
Conley, W. H. (1971). Ph.D. Thesis, Texas Tech. Univ. Behavior, demography
and competition in Microtwr longicaudw and M . mexicanus.
Cormack, R. M. (1968). Oceanogr. Mar. Biol. Ann. Rev. 6,455-506. The statistics of
capture-recapture methods.
Craighead, J. J. and Craighead, F. C. (1969). “Hawks, Owls and Wildlife”, 433 pp.
Dover Publications, Inc., New York, 2nd Edition.
Dahl, A. E. (1967). M.Sc. Thesis, UNv. of Calgary. “Responses of free-living vole
populations to experimental modifications in density.”
DeLury, D. B. (1947). Biometrice 3, 145-167. On the estimation of biological
populations.
Dunaeva, T. N. and Kucheruk, V. V. (1941). Material on the Fauna and Flora
of the U.S.S.R. No. 4 (19), 1-80. Material on the ecology of the terrestrial
vertebrates of the tundra of South Yamal. (In Russian.)
